Přihlášení

Nejnovější foto

RCEV

Kdy a kde nás najdete?

Pokud počasí dovolí - na letišti „Na Fialové louce“, pravidelně každou sobotu a neděli v odpoledních hodinách, nepravidelně pak rovněž v pracovní dny odpoledne.

F5J Polanka nad Odrou, 12.5.2018

Tak máme za sebou letošní F5J.

Z přihlášených 28 pilotů dorazilo 27, jen Aleš dostal zaracha a bylo to pro něho veliké štěstí.
Já osobně se u této soutěže vyvztekal jako málokdy. Rok prosím o úpravu Sorgu, nebo zákaz 60+ v přihláškách, marně. Tímto se všem omlouvám za neslušné vyjadřování a zvýšený hlas. Další „nesrovnalosti“ si s Álou vyříkáme osobně.

A konečně k vlastní soutěži. Plán byl odlétat pět základních kol o čtyřech skupinách a sedm nejlepších ještě tři kola finálová. Plán byl splněn!!!
Ráno nás přivítala nízká oblačnost, vánek a příjemných 15°C, během dne bylo polojasno s větrem do 5 m/s . K vidění byly, jako vždy, lety povedené i zpackané, přistání dále do polí, blízko do polí, velmi tvrdě na bod, ale i nádherný dokluz pro 50 bodů. Několik modelů bude muset vyhledat lékařskou pomoc, tak jako vždy. Celkem tvrdě přistál i sám Pavel Kovařík, naštěstí bez následků. Nevím, co přesně vypíchnout, ale pro mě bylo největším překvapením páté místo Franty Odehnala. Létal s modelem ZEN RCEV, letos byl na ploše snad dvakrát a přesto porazí celou plejádu velkých ptáků, gratuluji!
Ve dvě byl základ odlétán a na finále se začali připravovat tito borci v pořadí:

1. Radek Malčík
2. Tomáš Hlavinka
3. Zdeněk Malčík
4. Ondra Matula
5. Franta Odehnal
6. Martin Vohralík
7. Radim Barč

Tři finálová kola byla za hodinku za námi, odevzdali jsme kartičky a čekali na ortel. Někteří tušili, jiní věděli a další jen tápali, jak to asi dopadlo.
Nástup a vyhlášení výsledků, po příjemně stráveném dni se radují:

1. Zdenda Malčík
2. Martin Vohralík
3. Radim Barč

Všem moc děkuji za vzorné chování, nasazení a trpělivost se mnou i Sorgem.
Největší poděkování patří Mirkovi Strykovi a Jardovi Osobovi, bez vás by to chlapi nešlo!
Sbalili jsme tábor a s odjezdem přišla bouřka jakou svět neviděl, výborné načasování. Stačila chvilka a odjezd mohl být problém, děkuji i tam nahoru!

Celkové výsledky na stoupak.cz

Těším se v červnu na RCEV!

Fotky Jirky Kremera

Leteckomodelářský klub Polanka